Piercings

Crown Tattoos Zaandam - PEPERSTRAAT 58 ZAANDAM
Tel: 075 615 3085 Email: info@crown-tattoos.nl

Algemene informatie

Bij ons in de shop is het mogelijk om een piercing te laten zetten. Jonger dan 16 jaar? Dan plaatsen wij alléén een piercing onder toezicht van een ouder/verzorger die zich ook zo dient te legitimeren

Een piercing wordt gezien als lichaamsversiering en is bij een breed publiek in trek. Het zetten van een piercing kan spannend zijn, zeker als het je eerste is. Het is daarom belangrijk dat je je prettig voelt in de pierce-shop. Wij zullen er alles aan doen om je op je gemak te stellen. We adviseren je dan ook om vragen te stellen en wij aarzelen niet om je van een gepast advies te voorzien.

Er is een breed scala aan piercings en metalen die worden gebruikt. Dit is afhankelijk van de piercing. In onze shop hebben we een zeer groot assortiment van piercings voor zowel dagelijks gebruik als voor de excentriekelingen. Er is voor elk wat wils!

Hieronder volgt een lijstje van de meest gangbare plaatsen voor een piercing:


Crown tattoos
Dit zijn de meest gangbare plaatsen voor een piercing:
Oorlel

Er is geen specifiek vereiste plaats voor deze piercing. Plaatsing van één of meerdere piercings wordt gedaan met de tussenruimte en gecentreerd naar de smaak en mogelijkheden van de klant.

Oor kraakbeen

Bovenkant van de oor, onderkant van de oor, naast de oorlel of elke plaats hier tussenin.

Tragus

Deze piercing wordt gedragen bij de opening van je oor. Je kan een ‘BallClosure Ring’ of een 
‘Barbell’ dragen.

Neus

Neuspiercings zijn er sinds het begin van de tijd en kunnen op verschillende plaatsen worden gezet.

Wenkbrauw

De wenbrauw piercing kan geplaatst worden op elke plaats van buitenaf naar binnen toe.

Lip

De lip kan overal rond de mond gepierced worden, zowel aan de bovenkant als onderkant. Net boven de kin kan gepierced worden gebruikmakend van een “Labret Stud”.

Tong

Een grote Barbell word in eerste instantie gebruikt voor het zwellen en moet binnen 10 tot 24 dagen verwisseld worden voor een kleinere maat, passend bij de maat van de tong.

Navel

Deze piercing kan overal rond de navel geplaatst worden. Er is een zeer groot assortiment van Navel piercings beschikbaar.

Tepel

Deze piercing wordt meestal horizontaal of verticaal geplaatst. Er kunnen twee Piercings in 1 tepel. Voor deze piercing worden B.C.R.s en barbells gebruikt.

Madonna

Deze piercing wordt geplaatst boven de bovenlip en in de wangstreek. Hiervoor wordt een “Labret Stud” gebruikt, waarvan het bovenballetje eraf geschroefd kan worden zodat men deze kan verwisselen voor een ander.


De werkwijze

Bij het aanbrengen van een piercing wordt de huid doorboord. Het is belangrijk dat hierbij de juiste apparatuur wordt toegepast en dat de werkwijze via hygiënische en steriele standaarden verloopt. Op deze manier wordt voorkomen dat je wordt besmet met ziekten die via bloed kunnen worden overgedragen zoals Hepatitis B & C en minimaliseert dit de kans op wondinfecties.

Voordat de piercer overgaat tot het zetten van de piercing, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Het is belangrijk dat zowel de naald als de piercing uit een steriele verpakking komt. Daarom zal de piercer tijdens het aanbrengen dan ook handschoenen dragen.

Let op:

De GGD raadt het aanbrengen van een piercing af wanneer sprake is van onderstaande klachten:

  • Diabetes
  • Hemofilie
  • Metaal-overgevoeligheid
  • Immuunstoornis
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
  • Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
  • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen